2013 рік, нові стандарти місцевого самоврядування?

Без критики. Тільки пропозиції. Ось так було нещодавно: Депутатським корпусом на сесіях ради затверджено 21 програму, внесено зміни до 11 програм, заслухано про виконання 37 програм, на сьогоднішній день діє 100 програм. Це цитата із звіту. Постійні комісії провели 43 засідання на яких розглянули близько 400 питань. Це теж цитата. Задаю одне єдине питання: «А яка нам різниця скільки ви наприймали програм, слухали їх чи засідали раз?». Ми вже бачили які ви приймаєте програми і розробляєте стратегії сталого розвитку. Пропозиція. Радимо, пропонуємо, рекомендуємо… вам започаткувати нову форму звіту перед депутатами і громадою. Найпростішу і найдієвішу. Гарантуємо!

Яка була проблема Що зробив для її вирішення Як стало після моїх дій
Приклад. Великі енергозатрати у школах району. Зїздив до Литви, вивчив досвід роботи енергоефективних котлів на твердому паливі. Домовився про інвестиції і встановлення їх в школах району під кредит литовських банків під 5%річних, гарантії райради. В школах стало тепліше, затрати на теплоенергію зменшились на 50%, за 2 роки очікується повернення інвестицій, а з 2014 року економія коштів на опалення на 500 тис.грн. Лобіюю перед обласною радою право на використання частини зекономлених коштів на інші потреби шкіл району.
Приклад. Відсутні позабюджетні кошти. Ввів посаду консультанта із міжнародної та міжрегіональної співпраці, в обов’язки якого входить регулярний моніторинг програм технічної допомоги та конкурсу грантів, сприяння активізації НГО, громад для написання проектів. Уклав угоду про співпрацю із НГО «АЦРМ ЗЕОН», що є лідером громадського руху району. За її наслідками розробляються спільні проекти розвитку громад. Посада консультанта окупилась за перший же грант, виграний районною радою. Співпраця із громадською організацією сприяла покращенню іміджу районної ради та району в очах міжнародних донорів. Рівень залучених позабюджетних коштів та міжнародної технічної допомоги склав 100 тис.грн.

Зрозуміла мова, зрозумілі дії. У вас достатньо повноважень, політичної волі і бажання щоб це зробити. Новий рік, нові стандарти урядування в Здолбунівському районі. Давайте зробимо?! Ваша публічна подяка на сесії за аналіз стратегій сталого розвитку для нас означає, що ви готові до конструктивної співпраці. Дякуємо і вам за самокритичність і визнання того, що меж досконалості немає.



Всі коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію. Коментатори, які використовують декілька ніків (імен)-будуть попереджені і можуть бути забанені. Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях грубощі щодо інших учасників дискусії та наклепи (поширення завідомо неправдивдивої інформації, яка порочить іншу особу) - можуть бути забанені адміністратором. Якщо ви вважаєте, що якась інформація не відповідає дійсності і маєте на те суттєві підстави - напишіть нам zdolbunivcity@i.ua і модератор ОБОВ'ЯЗКОВО розгляне ваш лист у найкоротший термін.

Інструкція: "Як користуватися системою коментування"
 
 
 

Архіви

 
 

Партнери

 
 ЗЕОН член Партнерства За прозорі місцеві бюджети